Covoarele moderne te cheama la simplitate

Covoarele moderne te cheama la simplitate

Covoarele moderne, carpetele delicate, sunt piese de interior  care rafineaza ambientul, care aduc acea atingere de complet. Din 2015, designeri internationali au venit cu o noua abordare pentru decorarea spatiilor, redefinind modernismul prin simplitate, dublata de confort, completata printr-o o mangaiere de lux. In 2016, stilul natural a cuprins noi valente. 

Ne place sa va tinem la curent cu ultimele tendinte in design interior, asadar, in continuare, va descriem care sunt stilurile pentru a rafina propria casa.   

Interior modern,  covoare in culori neutre

Agitatia moderna, viata complicata, afluxul de tehnologie au fost  motivele  care au indemnat designerii de  renume sa echilibreze stilul ambiental prin simplitate, o intoarcere catre natura, traditional si natural.  Astfel, cele mai evidente tendinte sunt ca, spre exemplu,  podeaua unui  living din lemn,  in stil rustic, sa fie acoperita fie de covoare shaghy, fie  carpete fine, din materiale naturale premium . 

Culorile inchise  sunt indulcite de culori calde,  in motive si linii completare ca nuanta.  Negrul este preluat calm in tente de gri, maroul in bejuri.   Covoarele moderne nu inseamna minimalism, ci doar o aliniere calma intr-un interior care respira traditie.
Un living decorat cu covoare in model,  dormitorul poate fi echilibrat de carpete sau mochete simple in nunate de gri sau bej. Un semn de indrazneala in stil este sa aplicati deasupra  covorase ovale, viu colorate. 

Modernismul covoarelor deseneaza traditia si natura

Inspiratia designerilor este traditia, originalul, autenticul.  intr-o lume atat de nesigura, o reintoarcere in trecut, acolo unde exista siguranta si confort. Pentru a pastra o linie eleganta,  covoarele cu  linii si culori  simple aduc un farmec aparte in spatiu minimal decorat. Altfel spus, simplitatea este noul modernism in materie de covoare si design interior. 

Daca liniile traditionale vin ca un punct de sprijin intr-o lume nesigura, motivele florale, inspirate din natura,se regasesc in curentul ecologist pe de o parte. E de alta parte, este o regasire a naturii intr-un mediu urban supra-agitat. si unde ti-ai dori o oaza calma de liniste, daca nu in propria casa?
Daca totusi doriti sa spargeti aceasta tendinta, designerii  de interior propun covoare tesute cu fire metalice, aurii sau bronz, care se aliniaza tehnologiilor actuale. 

Materialele naturale sunt noua moda, de lux, in covoare

intoarcere spre natura  nu se regaseste doar in culori si amenajarea interiorului.  Materialele premium, moderne,  sunt cele de origine naturala. Se poarta covoarele mitoase,  care, chiar daca nu sunt din blana autentica, sunt fabricate din materiale fine,  precum matasea.
Lana nu isi pierde valoarea. Cu cat mai fina, cu atat mai  luxos interiorul. Nilonul e  adaugat in compozitie pentru o curatare mai usoara, fara a-i schimba accesoriului de interior aspectul rafinat. 

Textura sculpturala a covoarelor moderne

Textura nu mai consta doar in catifelarea covorului, ci alterneaza intre moale si rigid intr-un model in relief. Clasicul covor prinde tente futuriste prin aspectul sculptural, de basorelief, al  tesaturii.  
intr-un fel, nu mai vorbim despre  un accesoriu de decoratiuni interioare, ci de o completare a unei opere de arta ce completeaza armonia caminului. Chiar si pentru aceste covoare deosebite, nuantele neutre sunt cheia rafinamentului. 

Dimensiunea covoarelor moderne sub semnul practicului

Dimensiunea covoarelor tine atat de estetic, cat si de simtul practic al omului modern.  Cand pui accent doar pe  aspectul incaperii, accesoriile  de mici dimensiuni sparg monotonia lemnului. Practic, pentru stabilirea dimensiunii optime a unui covor, modern sau clasic, trebuie sa  luati in considerare mobilierul existent in camera. Astfel, picioarele capelelor, meselor de cafea sau a oricarei piese de mobilier existente trebuie sa acopere cel putin marginea covorului. 

Amenajati  cu stil, noi va suntem alaturi cu o gama variata de produse pe care le puteti imbina in cel mai modern mod!.