Culorile si personalitatea


Culorile si personalitatea. Covorul potrivit, la temperamentul potrivit!

Tuturor ne plac culorile si avem cel putin o culoare pe care o consideram preferata. Stim, de asemenea, ca alegerea culorii preferate este, de cele mai multe ori, dictata de temperamentul si personalitatea fiecaruia. Daca tot vrem culoare, trebuie sa ne gandim la o “potrivire de caractere”, inclusiv cand alegem covorul din locuinta noastra. Pentru cei mai indecisi, dar si pentru cei care nu stiu inca ce culoare de covor s-ar apropia cel mai mult de personalitatea lor, am realizat un mic ghid edificator si util:

Covor pentru pragmatici
Pentru un pragmatic, cu un spirit de orientare foarte clar si bine definit in timp si spatiu, nu incape indoiala ca va alege cel mai repede galbenul si maroul ca nuante pentru un covor. Modelul trebuie sa fie unul cu linii bine definite, cat mai drepte posibil, cu detalii traditionale.

Covor pentru independenti
Cerul si apa marii par sa fie nuante demne de un independent. Spiritul libertin cere albastru, bleu, bleumarin si mai cere un covor spatios, de dimensiuni mari si foarte “latos”. Sa fie, desigur, si dreptunghiular, cu perspective generoase, modele variate, futuriste si avangardiste.     

Covor pentru intelegatori
Oricat ar fi de intelegator, detinatorul acestei personalitati, sigur nu va spune ca “ii e verde” in raport cu designul unui covor si va opta mereu pentru elementele din natura care sa se regaseasca in casa. Persoane deschise fata de nou si dornice sa-i sprijine oricand pe ceilalti, acestea se simt confortabil pasind pe un covor oval sau dreptunghiular, cu verdele inspirat de cromatica vie a naturii, alaturi de elemente din aceasta, precum flori, petale, frunze, conuri, papadie, etc. 

Covor pentru visatori
Cand ne referim la visatori, nu ii avem in vedere pe cei mai sensibili dintre noi, ci ne gandim la persoanele deschise, sociabile, care adora sa petreaca timp cu prietenii, respingand cu tarie singuratatea. De aceea, nuanta roz pare a fi cea mai potrivita si definitorie pentru visatori. Covorul roz trebuie sa aiba aspectul unui norisor pufos din povesti, si daca mai e si oval, atunci e perfect!

Covor pentru perfectionisti
Sa fie alb, sau negru, niciodata gri. Asa aleg perfectionistii nuanta potrivita pentru un covor: culori pacifiste care nu lasa loc pentru niciun fel de interpretare, diplomatie in materie de forma si culoare. Covorul poate fi oval sau dreptunghiular, cata vreme nuantele si modelul sunt clare, vizibile.

Covor pentru energici
Rosul sangeriu, rosul pasiunii, atrage energia de partea oricui, alaturi de bucuria de a simti cele mai frumoase si mai puternice trairi. De aici si nuanta covorului care trebuie sa fie una pe masura. Forma rotunda a covorului zugravit in nuante de rosu va fi una ideala pentru spatiul energicului.

Covor pentru calatori
E timpul pentru veselul portocaliu sa intre in scena, sa umple cadrul unui living, sau dormitor cu aspecte naturale inspirate din recentele calatorii. Calatorului ii trebuie pasi multi si siguri, de preferat pe un covor pufos, care sa-l mentina in forma pentru multele poteci care-l astepta. 

Covor pentru conservatori
Cel mai bine se pastreaza griul, e cel mai sigur, cel mai usor de intretinut si e folosit de cand lumea. Asadar, conservatorul va alege sa respecte traditia, modelele clasice si tesaturile clare, pe un fond gri, cu cateva elemente grafice potrivite locuintei sale.

Covor pentru spirituali
Culoarea spiritualitatii poate fi considerata movul ce indeamna deseori la cunoastere, curiozitate si dezvoltare continua a personalitatii. Covoarele rotunde sau ovale desavarsesc cercurile cunoasterii si pot lasa frau liber exploratorului spiritual.
 
Ca o concluzie, nu exista covorul nepotrivit, ci, poate, inca negasit! magazincovoare este shop-ul online cel mai potrivit pentru varietatea de gusturi care ne inconjoara. Va invitam sa descoperiti aici covorul magic a carui poveste o scrie fiecare in functie de modelul, forma, culoarea si tesatura preferate. Oferim cel mai bun pret de pe piata, fara rabat de la calitate!