Cum alegi covoarele pentru apartamentul tau

Cum alegi covoarele pentru apartamentul tau

Covoarele sunt mai mult decat o piesa decorativa intr-un apartament,  ele aduc plusul de confort de care avem nevoie  in linistea caminului nostru, sunt o mica parte dintr-un stil de viata. intr-un alt articol  va descriam care sunt cele mai moderne covoare  si tendintele in amenajare.  
in continuare va descriem aspecte pe care sa le luati in considerare cand alegeti  covoarele pentru apartament, criterii care stau dincolo de  estetica amenajarii interiorului.

Cum influenteaza stilul de viata alegerea covoarelor pentru apartament
Considerati covorul precum pantoful: trebuie sa ti se potriveasca stilului de viata, sa poarte amprenta propriului stilului si simt estetic  ( sa iti placa!), sa se intretina usor, sa calci confortabil in el si sa fie rezistent pe o perioada indelungata.  De aceea este important sa luati in calcul aspecte de viata  si confort ale familiei dumneavoastra,. 

Copii  
Ei sunt marea bucurie, iar pentru confortul lor si al dumneavoastra, cand alegeti covoarele pentru apartament,  considerati atat aspectele de culoare, model, textura si dimensiune. 
Fie ca aveti copii sau  doriti ca familia sa creasca intr-un viitor apropiat, trebuie sa luati in calcul ca bebelusii isi petrec o buna perioada a primelor luni din viata mergand de-a busilea; intr-o etapa urmatoare cei mici, prin modul lor de joaca, murdaresc,sparg si scapa obiecte.  Din acest motive, va este mai practic sa alegeti, atat pentru living cat si pentru camera copiilor, covoare de dimensiuni mari,  in culori si fibre usor de intretinut. 
Crescand, imaginatia copiilor joaca un rol important in dezvoltarea lor, iar covoarele din camera copiilor pot fi un stimul  al fanteziei. Covoarele Disney sau cu imprint care ii incurajeaza la joaca este alegerea optima. 

Animale de companie
intr-o casa in care exista animale de companie, indeosebi pisici sau caini, considerati modul in care veti intretine covoarele din hol si living. Animalele vin de afara cu labele murdare, lasa par, alearga. 
Cand alegeti culoarea covorului ganditi-va dincolo de asortarea acesteia cu mobila, ci cum ar arata parul prietenului patruped pe acea nuanta si cat de dificil va va fi sa il aspirati sau sa il spalati.
 
Timp liber
Pentru o familie in care adultii stau mare parte a zilei la serviciu, timpul devin o resursa care nu ar trebui consumata facand curat.
Alegeti covorul sa va fie drag sa veniti acasa.  in primul rand, pentru ca petreceti putin timp in propriul apartament concentrati-va sa il faceti cat mai placut, mai pe gustul si confortul dvs.  Mergeti pe  covoare Shaghy, culori calde.  Apoi ganditi-va la intretinerea accesoriilor de podea si cumparati  textura din materiale usor de spalat. 
 
Alege covorul potrivit pentru fiecare camera
 
V-am descris anterior cum stilul de viata influenteaza alegerea covorului. Pentru ca nu decorati casa in fiecare zi, inainte de a cumpara piesele de decoratiuni puneti intrebari si raspundeti pentru fiecare camera in parte. Acest set va ajuta sa ajungeti la decizia corecta:

  • Ce stil de viata am?  Este cea mai importanta, motiv pentru care v-am argumentat in detaliu.
  • Cum imi voi petrece timpul in respectiva camera?  Spre exemplu,  voi intra in living ocazional, cand voi avea musafiri sau voi sta toata ziua pe canapea cu telecomanda in mana?
  • Cat de placut este la picioare? Este un aspect important, pe care multi dintre noi nu il luam in considerare. Doar imginati diferenta intre a calca pe un covor pufos, fabricat din matase sau altul din canepa, de exemplu! 
  • Cat de usor se intretine? Nu va cumparati accesorii de interior pentru a va dedica tot timpul liber sa le  curatati. 
  • Va rezista in timp? Exista un proverb romanesc  Cat dai, atat ai!  Daca va doriti sa pastrati covoarele pe termen lung, alegeti materiale de calitate. 
  • Ce se poate modifica in viata dumneavoastra intr-un an, doi?  Trebuie sa luati in calcul daca vor veni copii in familie, posibile planuri de a va muta, de reamenajare - redecorare a intregului spatiu. 


Stim ca sunteti ocupati, dar acordati cateva minute sa raspundeti la intrebarile de mai sus si veti alege corect. Cumparati online si economisiti timp!